Team Member

Rene

Rejseguide (NL/EN)

Hvorfor kom du til København? Og hvad holdt dig her?

Den sejeste kvinde i verden lokkede mig til København, og det er jeg glad for, at hun gjorde. Jeg savner slet ikke Holland. Jeg savner nogle venner. Men de fedeste har en tendens til at komme over.

Hvad er dine yndlingssteder i byen?

Jeg boede et stykke tid på Nørrebro, byens mest farverige område. Jeg elsker at slentre gennem Jægersborggade, mens jeg spiser en kanelsnurr fra Meyers bageri. Og da jeg kan lide musik, befinder jeg mig meget på koncertsteder som Alice, Loppen og Vega. Vega er måske det smukkeste live-sted i Skandinavien, kan varmt anbefales.

Hvad overraskede dig mest, da du kom til Danmark?

Jeg blev glædeligt overrasket over, hvor sammenhængende Danmark føles som samfund. Ting virker mindre polariseret her sammenlignet med Holland eller andre europæiske lande.

Hvad er dine yndlingsrestauranter og hvorfor?

En rigtig skjult skat er Villette, i en stille gårdhave på Fælledvej. De har en lille menu med for det meste vegetariske muligheder. Meget eventyrlig madlavning, gode vine og usædvanlige øl på hanen. Et andet hemmeligt tip er H15, hvis du kan lide god mad i uformelle omgivelser.

Eventuelle tips til folk, der kommer til København:

Lej en cykel, tag en dyb indånding og cykl gennem Christiania, over broen og til venstre mod Copenhill og Reffen. Du vil blive overrasket over, hvor grønt København virkelig er.

Hvad laver du udover at arbejde for Tropical Bikes?

Jeg er freelance journalist, der skriver for et hollandsk musikmagasin og et firma, der har specialiseret sig i bilfag. Derudover tager jeg koncertbilleder til Alice, et live-sted på Nørrebro, og jeg arbejder som frivillig på børnehave for handicappede.

Hvad lavede du, før du kom til Danmark?

Jeg var en af stemmerne på den hollandske nationale radio, der leverede trafikinformationsbulletinerne. Det gjorde jeg i meget lang tid, så jeg er godt klar over, at mange hollændere er vågnet op med min stemme og ofte forbandede mig for de dårlige nyheder, jeg bragte dem.:)