Team Member

Esther

Turguide (NL)

Hvorfor kom du til København? Og hvad holdt dig her?

I november 2020 flyttede min mand og vores to børn til København på grund af min mands job. Jeg stoppede mit job i Holland og fordybede mig ind i det danske liv og kultur. København er aldrig kedeligt. Hver dag udfordrer jeg mig selv til at gå til nye steder og møde nye mennesker. Jeg går på dansk sprogskole, fordi vores mål er at blive her et stykke tid. Vi elsker bylivet, den afslappede stemning og den afslappede mentalitet.

Hvad er dine yndlingssteder i byen?

De fleste af mine yndlingssteder har noget at gøre med mad :-) Jeg elsker at opleve nye restauranter og bagerier. Den danske mad og kager er så gode! Udover at indre by har smukke gamle områder som Frederiksstaden, elsker jeg at vandre lidt rundt i Nørrebro og besøge Jægersborggade eller Superkilen park. For lidt mere grønt og vand kan jeg godt lide at gå til voldene ved Christianshavn, cykle rundt og få en dejlig godbid på Alice is og kaffe.

Hvad overraskede dig mest, da du kom til Danmark?

Jeg har altid læst om, at danskerne ikke var åbne for kontakt med udlændinge, så det overraskede mig meget, da vi kom for at bo i Lyngbyvejskvarteret (smukke huse fra 1907) på Østerbro og vi blev inviteret til fællesspisning (en ugentlig sammenkomst med kvarteret, hvor alle skiftes til at lave mad til hinanden i samfundscentret)!

Hvad er dine yndlingsrestauranter og hvorfor?

Færegecafe i Christianshavn har det hele. Maden er traditionel dansk mad med langt for mange forskellige typer snaps, som de selv laver. Området tæt på vandet giver mig stadig ferievibber - selv efter 3 år! En anden restaurant jeg elsker er Zio & Nonna. Det er en italiensk restaurant på Østerbro og drives af Antonio, en italiensk kok og hans familie. Denne er tæt på Østerport station, så super let at nå. Men hvis du laver planer, uanset hvor du vil spise, skal du booke et bord, så du er sikker på at få plads.

Eventuelle tips til folk, der kommer til København:

Når du bestiller en cykeltur, så prøv at leje cyklerne lidt længere bagefter. Det er meget sjovere at udforske byen på en cykel. Spørg mig, hvornår turen er færdig. Baseret på dine interesser kan jeg give dig nogle tip Selvfølgelig, den offentlige transport er fremragende, men det meste af tiden vil du gå glip af de mest specielle steder. Hvis du for eksempel vil gå til Louisiana Museum of Modern Art eller for at se Kronborg Slot i Helsingør (dette er lidt længere ude af byen) kan du endda tage din cykel med på toget og udforske området der på cykel.

Hvad laver du udover at arbejde for Tropical Bikes?

Jeg er blandt andet frivillig i idrætsklubber og for kommunen forsøger jeg at lære dansk på en sprogskole. Det er så sjovt at møde mennesker fra andre lande og kulturer!